Beeldhouwen is creativiteit met passie omzetten in een kunstwerk.

Ontdek welk beeld u uit steen laat komen.

Wilt u meer informatie?
Bel 0596-851433 of 06-51072536

Individuele workshop

Wilt u graag uitgedaagd worden in uw creativiteit? Ga in een individuele cursus beeldhouwen op zoek naar de vormtaal van uw kunstwerk. Het zachte speksteen dat gebruikt zal worden laat zich in één dag gemakkelijk vormen.

Voorbereiding

Neem uw eigen verhaal mee want uw verhaal wordt het werkthema voor uw beeldhouwwerk en zal de inhoud van de steen – en dus de vorm – gaan bepalen.

Uw eigen verhaal staat centraal

De werktitel staat symbool voor uw eigen verhaal. Het kiezen van een werktitel is niet voor iedereen een gemakkelijk uit te voeren opgave. Het is echter prettig een houvast te hebben tijdens de workshop want een werktitel geeft letterlijk richting aan de beitel en dus aan het beeldhouwwerk. U begrijpt dat een werktitel als “aaibaar” tot geheel andere vormen zal leiden dan het thema “stekelig”.

Steen is als oermaterie schijnbaar hard en ongenaakbaar, maar met het geschikte gereedschap, de juiste technieken en het nodige geduld kan het prima gevormd worden. De kunst is sculpturen te leren scheppen met uw gevoel. Vaak hebben werkthema’s betrekking op indringende ervaringen, zoals de dood van een geliefde of een ingrijpende persoonlijke ontwikkeling. Wanneer deze als uitgangspunt worden genomen, wordt het werkproces en de moeite die het kost om de steen te beeldhouwen als een metaforisch verwerkingsproces beleefd. U kunt uw emoties kwijt in het creatieve proces van beeldhouwen.

Zo ernstig hoeft het allicht lang niet altijd te zijn. Werktitels als “feest”, “vrijheid”, “clown”, “genegenheid”, “afstudeerproject” en “kastanje” leiden net zo goed tot creatieve resultaten. Wenst u geen werkthema te kiezen dan kunt u besluiten een mooi sculptuur te maken met enkele vormtechnische principes als uitgangspunt van de workshop.

The proof of the pudding is the eating.

Reserveer nu!