Beeldhouwen is creativiteit met passie omzetten in een kunstwerk.

Ontdek welk beeld u uit steen laat komen.

Wilt u meer informatie?
Bel 0596-851433 of 06-51072536

Kinderworkshop beeldhouwen in speksteen

vanaf 8 jaar

We laten onze kinderen maar al te graag kennismaken met kunst en cultuur – nietwaar? Kom naar het Oldambt in Groningen en ondervindt dat beeldhouwen een unieke manier is om hen dit eigenhandig te laten ervaren. Tijdens deze workshop beeldhouwen wordt er gekneed in en gevormd met het zachte speksteen.

Programma

Om 14.00 uur vangen we de kinderen op met een glaasje limonade. Vervolgens gaan ze schuren, schaven en raspen in het gemakkelijk bewerkbare speksteen. Om 15.00 uur nemen we pauze om te genieten van een ijsje. Rond 16.00 uur zijn we klaar met beeldhouwen en sluiten we af met patat, appelmoes en een worstje. Tegen 17.00 uur gaan alle kinderen trots naar huis met een prachtig beeld.

Deskundige begeleiding

Hans en Ellis Nipshagen zijn beiden pedagogisch en didactisch gepokt en gemazeld. Uw kinderen zijn in vertrouwde handen en zullen goed verzorgd worden voor, tijdens en na de workshop beeldhouwen. Een fijne middag vol creatief plezier is gegarandeerd!

Annemarie, 11 jaar, schrijft ons:

"We hebben allemaal een medaillon gemaakt. Dat is een steen aan een ketting. We zijn er wel ander half uur mee bezig geweest. We gebruikten best veel materiaal vond ik. Ik zou het graag nog een keer willen doen. De steen wat we gebruikten was zachter dan ander steen. Ik vind dat ik een mooi beeld heb gemaakt. Toen we klaar waren met beeldhouwen gingen we patat eten. Iedereen vond het erg leuk."