Loop door de beeldentuin en laat uw verbeelding geprikkeld worden door de bijzondere sculpturen van De Houwer.

Wilt u meer informatie?
Bel 0596-851433 of 06-51072536

Beeldentuin & Atelier

Werk van De Houwer

De originele beeldhouwwerken kunt u bewonderen in de beeldentuin van De Houwer te Groningen. De meeste tentoongestelde sculpturen zijn te koop. Van deze beelden kunnen in opdracht ook bronzen of stenen afgietsels gemaakt worden. Mocht u na het bekijken van de website behoefte hebben aan een bezoek aan deze inspirerende beeldentuin en graag de vele kunstwerken willen komen bekijken dan nodigen wij u van harte uit langs te komen in het Oldambt.

In het atelier, naast het woonhuis, geeft de Nederlandse beeldhouwer Hans Nipshagen het gehele jaar door workshops beeldhouwen. Zijn didactische, pedagogisch inzicht verworven in het onderwijs en zijn deskundige kennis van steen en techniek zijn een bijzondere combinatie die al door vele bezoekers en cursisten is ervaren.

Het is ook mogelijk een aantal dagen te verblijven op zijn camping dell’Arte en te genieten van de rustgevende omgeving van Oost-Groningen tijdens wandel- en fietstochten.

Galerie

Werk van De Houwer

Gedurende het jaar kunt u vele beeldhouwwerken in onze eigen beeldentuin komen aanschouwen.

Vissersmonument Termunterzijl

Beeldentuin

Antiek verkoop

Op zoek naar sfeervolle antieke beelden voor buiten in uw tuin? Bezoek de beeldentuin van De Houwer in Groningen.

De tempelbeelden, die per paar verkocht worden, zijn uitgehouwen in zandsteen en prachtig verweerd. De hoogte is respectievelijk 210 en 160 cm. De charmante Kariatide is gehouwen in graniet. Haar hoogte is 180 cm.

Bent u geïnteresseerd in deze beeldhouwwerken? Vervoer vanuit Groningen kan geregeld worden. Prijs is op aanvraag vast te stellen: bel 06-51072536 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Online kunstkijken voor liefhebbers

Dit kan vanaf achter uw computer!

Het beeld dat aan de basis ligt van wellicht alle verbeeldingen van de mens in de tentoonstelling “De mens centraal in de kunst” is het werk van de beeldhouwer Hans Nipshagen (1951) dat hijzelf afwisselend betitelt als “Moeder Aarde” of “Moeder”. Het beeld toont de kwetsbare foetus in de beschermende baarmoeder, de ruwe steen. Moeder Aarde is een oud en veelgebruikt motief. In de Griekse mythologie heette zij Gaia. Zij was de oermoeder die ontstond uit de Chaos. De Chaos bevatte alle 4 elementen: Aarde, Water, Vuur en Lucht. Het moeder-aarde-motief wordt al gevonden in de Steentijd en is wereldwijd verbreidt, van de Grieken (Gaia), de Romeinen (Terra Mater), de Germanen (Freya) tot de Inca’s (Mama Pacha). Via de Egyptische Isis is het moeder-aarde-motief in onze Westerse cultuur getransformeerd naar de Maagd Maria. Hans Nipshagen, van oorsprong afkomstig van het Noordhollandse platteland, was 32 jaar woonachtig in Nieuw Roden. Sinds 2007 woont hij te Borgsweer in het in Jugendstil gebouwde “Wartumerhof”. De beeldentuin aldaar is zeker een bezoekje waard. Hans zegt over zijn werk: “Het beeld zit al in de steen verborgen. Dat moet je erin zien. Ik noem het de ziel van de steen.” Het beeld moet bevrijd worden uit de steen zoals ook het ongeboren kind op enig moment zichzelf moet bevrijden om de wereld in te stappen. In 1969 lanceerde de wetenschapper James Lovelock de Gaia-hypothese, een theorie waarin hij de aarde met alle levende materie voorstelde als één kwetsbaar en denkend organisme. Vanuit de ruimte toont onze aarde zich als één gesloten geheel met een beschermende atmosfeer die uiteindelijk ons leven op aarde mogelijk maakt. Het beeld van Hans Nipshagen kan ook in dit perspectief begrepen worden. Gaia’s moederliefde speelt in de oude Griekse verhalen een grote rol. Toen de Cyclopen haar kinderen bedreigden liet Gaia in haar schoot het ijzer ontstaan, waarmee, ter verdediging, wapens gemaakt konden worden. Met deze daad kwamen misdaad en geweld in de wereld. Het besproken beeld is een in brons gegoten kopie van het uit steen gehakte origineel.

Nieuwsgierig geworden naar de beeldhouwwerken van Hans Nipshagen? Breng een bezoekje aan de beeldentuin van De Houwer in het Oldambt te Groningen.